Over het festival

Het Druivenfestival, gezelligheid troef!

Hoeilaart maakt zich op voor het 72ste Druivenfestival. Oorspronkelijk waren ‘de feesten’ bedoeld om de Belgische druif te promoten. Met de Druivententoonstelling op het gemeentehuis houden wij deze traditie graag in ere. We zetten er onze lekkere tafeldruif, de professionele telers én de hobbytelers in de kijker. Europa erkent onze tafeldruif sinds 2008 als streekproduct.

Het festival groeide inmiddels uit tot een groots dorpsfeest. Centraal staan het verenigingsleven, cultuur, samenzijn en ontspannen.

Muziekliefhebbers komen aan hun trekken tijdens Intiem Klassiek, de kioskconcerten, Apero Jazz, het concert op maandagnamiddag en Nerorock. Wie zin heeft, kan zijn dansbenen strekken in het Scoutsdorp, op de Nacht van de Jeugd en op de Nacht van den Doender.

Maar het Druivenfestival betekent vooral gezelligheid: rondkuieren op de rommelmarkt, de ambachtenmarkt en de jaarmarkt, genieten van de straatanimatie, smullen van een stukje kaastaart en proeven van andere lekkere dingen des levens. Animatie op kindermaat prikkelt de fantasie van de kleinsten onder ons. En laten we zeker toppers als het openingsspektakel, de Lichtstoet, de Steegjesrace en het vuurwerk niet vergeten.

Een comité van vrijwilligers, sinds 2007 onder leiding van Erwin Gysens, is een jaar lang in de weer om het festival in goede banen te leiden. Maar de spil van het festival zijn ongetwijfeld de Hoeilaartse verenigingen. Hun medewerking en enthousiasme zorgt ervoor dat Hoeilaart in het derde weekend van september telkens weer helemaal uit de bol gaat!

Routebeschrijving

Ook benieuwd hoe je vlot in Hoeilaart geraakt?

Met de trein

Neem in Brussel, Ottignies, Rixensart, Genval of Terhulpen de trein naar het station van Hoeilaart. Kijk op belgianrail.be voor de dienstregeling.

Met de bus

Deze bussen van De Lijn stoppen 's weekends in Hoeilaart: Lijn 345 Waver-Brussel, Lijn 395 Hoeilaart-Leuven, Lijn 830 Groenendaal-Tervuren-Zaventem-Machelen.

Het busvervoer kent enkele wijzigingen. Sommige haltes worden tijdelijk afgeschaft.

Voor meer informatie kan je terecht op delijn.be of 070 220 200

Met de auto

Via de Brusselse ring: afrit Hoeilaart of via E 411 Afrit 2 Hoeilaart, Jezus-Eik.

Met de fiets

In het Jan Van Ruusbroecpark en op de Mariënparking bevindt zich een grote (onbewaakte) fietsenstalling.

Verkeersregeling tijdens het Druivenfestival 

Tijdens het Druivenfestival geldt er een aparte verkeersregeling in Hoeilaart. Hoewel het centrum via omleiding bereikbaar blijft, raden we iedereen aan om de wagen thuis te laten.

Kom je toch met de wagen? Dan is er parkeergelegenheid op de Mariënparking (parking Delhaize), op de A. Biesmanslaan én op de parking van de Felix Sohiestraat. Verder blijft het toegelaten om de rijbanen in te nemen waar geen parkeerverbod geldt. 

Pers

Download logo en
campagnebeeld

Download Perspakket

Contact

Vragen of suggesties?

  • l Gemeenteplein 39, 1560 Hoeilaart
  • t 02 894 95 34
  • m info@druivenfestival.be

Comité van het Druivenfestival

Leen De Rudder, Marijke De Rudder, Erwin Gysens, Mehdi Mandil, Sam Massa, Pieter Muyldermans, Renny Rombouts, Pieter Rowies, Kim Van Calster, Sam Vanderstraeten

Fotografie

Simon Vander Borght